Štai paprastas ir skanus kiaulienos šonkauliukų marinato receptas:
Ingredientai:
- 1/2 puodelio rudojo cukraus
- 1/4 puodelio obuolių acto
- 1/4 puodelio sojos padažo
- 1/4 puodelio medaus
- 2 šaukštai čili padažo (pasirinktinai)
- 4 skiltelės česnako, smulkiai sutrintos
- 1 šaukštelis malto juodojo pipiro
- 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
- 1/2 šaukštelio česnako miltelių
- 1/2 šaukštelio svogūnų miltelių
- 1 šaukštas Vorčesterio padažo
- Druskos pagal skonį
Instrukcijos:
Dideliame dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, obuolių actą, sojos padažą ir medų iki vienos masės.
Įpilkite čili padažą (jei naudojate), įdėkite smulkintą česnaką, Vorčesterio padažą, ir suberkite prieskonius: maltus juoduosius pipirus, rūkytą papriką, česnako ir svogūnų miltelius.
Visą mišinį gerai išmaišykite, kol visi ingredientai tolygiai susimaišys.
Paskaninkite druska pagal skonį.
Šonkauliukus sudėkite į didelį maišą, kurį galima užsandarinti, ir užpilkite marinatu. Įsitikinkite, kad visi šonkauliukai yra tolygiai padengti marinatu.
Užsandarinkite maišą ir palikite marinuotis šaldytuve bent 4 valandas, o dar geriau – per naktį.
Prieš kepdami šonkauliukus, leiskite jiems pašilti iki kambario temperatūros. Kepkite pagal jūsų mėgstamą metodą – galite kepti orkaitėje, grilyje. Skanaus!