Receptai

Grikių kotletukai

Grikių kotletai

Reikės: 100 g grikių kruopų (sveriamos sausos), 80 g morkų, 50 g svogūnų, 30 g kukurūzų miltų, 1 šaukšto maltų linų sėmenų, šlakelio vandens, krapų, poros skiltelių česnako, po žiupsnelį druskos ir pipirų, kokosų aliejaus kepimui.

Gaminame: išvirkite grikius, palikite atvėsti ir nuvarvėti. Svogūną smulkiai sukapokite ir apkepkite. Morką sutarkuokite stambia tarka ir pakepinkite su svogūnu. Mažame dubenėlyje sumaišykite maltus linų sėmenis su trupučiu vandens, kad gautųsi košelė. Visus ingredientus dėkite į dubenį, gerai sumaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir apkepinkite keptuvėje įkaitintame kokosų aliejuje, po kelias minutes iš abiejų pusių.

Patarimai: kotletukai tinka su „tzatziki“ padažu ir įvairiomis salotomis. Jei nuspręsite vietoj maltų linų sėmenų naudoti kiaušinius, drąsiai įmaišykite vieną į mišinį – kotletai išlaikys tvirtesnę formą.

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Maxima“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi