Suktinukams reikės:
- 2 vnt. atšildytos sluoksniuotos tešlos lakštų;
- 500 g maltos vištienos;
- 35 g tako prieskonių;
- 125 g susmulkinto fermentinio sūrio;
- 60 mililitrų šalto vandens;
- 1 v. š. smulkiai supjaustytų petražolių;
- 1 vnt. kiaušinio (glazūrai);
- 1 v. š. pieno (glazūrai);
- 1 žiupsnelio maltos aitriosios paprikos.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
- Dideliame dubenyje sumaišykite faršą, prieskonius, sūrį, vandenį, petražoles ir gerai išmaišykite.
- Tešlos lakštus perpjaukite per pusę. Išilgai vieno kiekvienos tešlos juostelės krašto sudėkite ketvirtadalį maltos mėsos mišinio į dešros formą.
- Kitą tešlos juostelės kraštą patepkite kiaušinio plakiniu. Suvyniokite į ritinėlį taip, kad „siūlė“ būtų apačioje.
- Kiekvieną ritinį supjaustykite į aštuonis maždaug 3 cm ilgio ritinėlius, neperpjaudami iki galo.
- Dėkite ant išklotos kepimo skardos ir patepkite kiaušinio plakiniu. Pabarstykite aitriosios paprikos prieskoniais.
- Kepkite 15 minučių, tada perpjaukite ritinėlius iki galo ir kepkite dar 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.