Receptai

Aitrūs vištienos suktinukai

Suktinukai

Suktinukams reikės:

  • 2 vnt. atšildytos sluoksniuotos tešlos lakštų;
  • 500 g maltos vištienos;
  • 35 g tako prieskonių;
  • 125 g susmulkinto fermentinio sūrio;
  • 60 mililitrų šalto vandens;
  • 1 v. š. smulkiai supjaustytų petražolių;
  • 1 vnt. kiaušinio (glazūrai);
  • 1 v. š. pieno (glazūrai);
  • 1 žiupsnelio maltos aitriosios paprikos.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite faršą, prieskonius, sūrį, vandenį, petražoles ir gerai išmaišykite.
  3. Tešlos lakštus perpjaukite per pusę. Išilgai vieno kiekvienos tešlos juostelės krašto sudėkite ketvirtadalį maltos mėsos mišinio į dešros formą.
  4. Kitą tešlos juostelės kraštą patepkite kiaušinio plakiniu. Suvyniokite į ritinėlį taip, kad „siūlė“ būtų apačioje.
  5. Kiekvieną ritinį supjaustykite į aštuonis maždaug 3 cm ilgio ritinėlius, neperpjaudami iki galo.
  6. Dėkite ant išklotos kepimo skardos ir patepkite kiaušinio plakiniu. Pabarstykite aitriosios paprikos prieskoniais.
  7. Kepkite 15 minučių, tada perpjaukite ritinėlius iki galo ir kepkite dar 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi