Visas procesas labai paprastas ir susideda vos iš kelių žingsnių:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
- Riešutus sumaišykite su pasirinktais prieskoniais ir šlakeliu riebalų (aliejaus ar sviesto).
- Riešutus tolygiai paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo skardos ir šaukite į orkaitę. Atidžiai
stebėkite, nes jie apskrus labai gretai ir retkarčiais pamaišykite, kad visi tolygiai paruduotų.
Kokius prieskonius naudoti skrudinimui? Visiškai pakanka vien tik šlakelio aliejaus, šiek tiek druskos
ir šviežiai maltų pipirų. Visgi, verta ir išnaudoti savo prieskonių lentynos turinį ir taip sukurti įvairių
riešutų versijų:
Cinamonas ir medus. Taip išryškinkite natūralų skrudintų riešutų saldumą. Prieš dedant į orkaitę
riešutus sumaišykite su malto cinamono, aliejaus, šaukštelio medaus ir šiek tiek druskos mišiniu. Šis
derinys ypač tinka migdolams, graikiniams ir pekano riešutams, o kepant namai prisipildys
nuostabiai jaukiu aromatu.
Rozmarinas ir jūros druska. Kad riešutai būtų pikantiškesni, paskrudinkite juos naudodami
rozmariną ir jūros druską. Šviežias arba džiovintas rozmarinas suteikia kvapnių žolelių natų, o jūros
druska sustiprina bendrą skonį. Šis pikantiškas mišinys puikiai tinka su migdolais, anakardžiais.
Taip gaunami pikantiški ir aromatingi riešutai, kuriais galima mėgautis kaip užkandžiu, apibarstyti
salotas arba derinti su sūriu.
Saldžioji paprika ir Kajeno pipirai. Jeigu norite šiek tiek aštrumo, rinkitės maltas paprikas ir aštrius
pipirus. Šis variantas tinka migdolams, žemės riešutams ir pekano riešutams. Rūkytos paprikos
suteikia dūmo gilumo, o Kajeno pipirai – aštrumo.
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Iki“.