Patiekalui reikės:
- 500 g brokolių;
- 100 g kedro riešutų;
- 250 g vyšninių pomidorų;
- 1 vnt. aitriosios paprikos;
- 150 g žaliųjų šparaginių pupelių;
- 4 porcijų makaronų (geriausia vamzdelių formos);
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštelių kaparėlių;
- 1 vnt. česnako;
- 100 ml vandens;
- 20 g petražolių;
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio;
- druskos, pipirų – pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Dideliame puode užvirinkite šiek tiek pasūdytą vandenį makaronams.
- Padalinkite brokolį į atskirus žiedynus, stiebą nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais.
- Karštoje sausoje keptuvėje paskrudinkite kedro riešutus iki auksinės spalvos.
- Pomidorus perpjaukite perpus. Perpjaukite per pusę aitriąją papriką, išvalykite sėklas, puseles sukapokite smulkiau. Pupeles nuplaukite ir perpjaukite į dvi dalis.
- Likus 3 minutėms iki makaronai išvirs, sudėkite į puodą brokolius.
- Įkaitinę alyvuogių aliejų keptuvėje, pakepinkite pomidorus, aitriąją papriką, pupeles ir kaparėlius. Baigiant kepti išspauskite ant jų česnaką (1 skiltelę). Dar šiek tiek pakepinkite, jeigu reikia, įpilkite šlakelį vandens. Kepinkite tol, kol pomidorai suminkštės ir pasieks padažo tirštumą. Pagardinkite druska ir pipirais. Sukapokite petražoles.
- Nukoškite makaronus ir sumaišykite juos su keptuvės turiniu. Patiekite makaronus su kedro riešutais, petražolėmis ir sūriu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.