Receptai

Burokėlių ir morkų apkepas

Burokėlių ir morkų apkepas

Patiekalui reikės:  

  • 250 g morkų;
  • 250 g virtų burokėlių;
  • 1 vnt. raudonojo svogūno;
  • 150 g avižinių dribsnių;
  • 100 g graikinių riešutų;
  • 50 g moliūgų sėklų;
  • 1 šaukšto čiobrelių;
  • 1 šaukšto raudonėlių prieskonių;
  • 150 ml migdolų pieno;
  • 2 šaukštų maltų linų sėmenų;
  • 6 šaukštų vandens;
  • 1šaukštelio druskos;
  • pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Dubenyje su vandeniu užmerkite maltus linų sėmenis. 
  3. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi. 
  4. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
  5. Burokėlius ir morkas nuplaukite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite. 
  6. Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, graikinius riešutus, moliūgų sėklas, čiobrelius, raudonėlius, druską ir pipirus. 
  7. Išbrinkintus linų sėmenis sumaišykite su migdolų pienu. 
  8. Visus paruoštus produktus sumaišykite dubenyje ir supilkite į skardą. Ant viršaus užbarstykite moliūgų sėklų. 
  9. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min.

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi