Patiekalui reikės:
- 250 g morkų;
- 250 g virtų burokėlių;
- 1 vnt. raudonojo svogūno;
- 150 g avižinių dribsnių;
- 100 g graikinių riešutų;
- 50 g moliūgų sėklų;
- 1 šaukšto čiobrelių;
- 1 šaukšto raudonėlių prieskonių;
- 150 ml migdolų pieno;
- 2 šaukštų maltų linų sėmenų;
- 6 šaukštų vandens;
- 1šaukštelio druskos;
- pipirų – pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Dubenyje su vandeniu užmerkite maltus linų sėmenis.
- Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi.
- Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
- Burokėlius ir morkas nuplaukite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
- Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, graikinius riešutus, moliūgų sėklas, čiobrelius, raudonėlius, druską ir pipirus.
- Išbrinkintus linų sėmenis sumaišykite su migdolų pienu.
- Visus paruoštus produktus sumaišykite dubenyje ir supilkite į skardą. Ant viršaus užbarstykite moliūgų sėklų.
- Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min.
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.