Porcijos: 20
Gaminimo laikas: 20 min.
Reikės: mėlynojo pelėsinio sūrio (gorgonzolos, rokforo ar pan.), minkšto pelėsinio sūrio (pvz., bri ar kamambero), šviežio ožkos sūrio ritinėlio, pusiau kieto išraiškingo skonio sūrio (pvz., čederio, goudos, edamo), ananaso, meliono, vynuogių, smulkintų žalumynų, mėgstamų riešutų, nesaldžių sausainių arba duonos lazdelių, baziliko arba laurų lapų.
Gaminame:
- Ožkos sūrį išimkite iš pakuotės ir apvoliokite smulkintose šviežiose žolelėse, pavyzdžiui, laiškiniuose česnakuose, petražolėse arba bazilikuose.
- Pasirinkite didelį apvalų arba stačiakampį padėklą ir nedidelę pjaustymo lentą, skirtą sūrio gabalėliams. Ant jos išdėliokite skirtingus sūrius.
- Ananasui nupjaukite žievę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Galima pusę išilgai perpjauto ananaso išskobti ir žievę panaudoti kaip „indą“ vaisiaus gabalėliams.
- Iš meliono specialiu šaukštu išskobkite rutuliukus arba supjaustykite vaisių kubeliais. Dalį lėkštės išklokite lauro ar baziliko lapais ir ant jų sudėkite melioną.
- Ant padėklo dėkite vynuogių kekę, kelias šakeles atskirkite ir papuoškite kitas padėklo vietas.
- Gražiai puslankiu paskleiskite sausainius, įkomponuokite nedidelį indelį su riešutais.
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Iki“.