Receptai

Marinuotos kiaulienos nugarinės kepsnys su saldžiosiomis bulvėmis

Nugarinė

Mėsos marinatui reikės: 

  • 200 g grietinės;
  • 3 vnt. česnakų skiltelių;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 a. š. medaus;
  • 2 v. š. garstyčių;
  • 1 a. š. saldžiųjų paprikų;
  • 2 a. š. mairūnų;

Žiupsnelio druskos ir pipirų.

Ingredientai kepsniui:

  • 950 g kiaulienos nugarinės;
  • 800 g saldžiųjų bulvių;
  • Mėgstamų salotų garnyrui;
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas

  1. Pirmiausia pasigaminkite kiaulienos marinatą. Į dubenį sudėkite visus išvardytus ingredientus, mairūnus susmulkinkite, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišykite. Mėsą kruopščiai įtrinkite marinatu ir palikite mažiausiai 2 valandoms šaldytuve. Geriausia – jei paliksite per naktį.
  2. Nuplaukite ir nuskuskite saldžiąsias bulves ir supjaustykite jas maždaug 1 cm storio griežinėliais. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi ir 200 °C temperatūroje kepkite bulves apie 20 minučių.
  3. Per tą laiką susipjaustykite pamarinuotą nugarinę, apkepkite jos kepsnius gerai įkaitintoje keptuvėje apie 2–3 minutes iš abiejų pusių. Tada sudėkite mėsą į kepimo indą su saldžiosiomis bulvėmis. Ir kepkite, kol bus paruošta.
  4. Kol mėsa ir bulvės kepa prie jos pasigaminkite mėgstamų salotų garnyrui.
  5. Patiekite iškeptą mėsą su saldžiosiomis bulvėmis ir pasigamintomis salotomis.

Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi