Mėsos marinatui reikės:
- 200 g grietinės;
- 3 vnt. česnakų skiltelių;
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 a. š. medaus;
- 2 v. š. garstyčių;
- 1 a. š. saldžiųjų paprikų;
- 2 a. š. mairūnų;
Žiupsnelio druskos ir pipirų.
Ingredientai kepsniui:
- 950 g kiaulienos nugarinės;
- 800 g saldžiųjų bulvių;
- Mėgstamų salotų garnyrui;
- Šlakelio alyvuogių aliejaus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
- Pirmiausia pasigaminkite kiaulienos marinatą. Į dubenį sudėkite visus išvardytus ingredientus, mairūnus susmulkinkite, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišykite. Mėsą kruopščiai įtrinkite marinatu ir palikite mažiausiai 2 valandoms šaldytuve. Geriausia – jei paliksite per naktį.
- Nuplaukite ir nuskuskite saldžiąsias bulves ir supjaustykite jas maždaug 1 cm storio griežinėliais. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi ir 200 °C temperatūroje kepkite bulves apie 20 minučių.
- Per tą laiką susipjaustykite pamarinuotą nugarinę, apkepkite jos kepsnius gerai įkaitintoje keptuvėje apie 2–3 minutes iš abiejų pusių. Tada sudėkite mėsą į kepimo indą su saldžiosiomis bulvėmis. Ir kepkite, kol bus paruošta.
- Kol mėsa ir bulvės kepa prie jos pasigaminkite mėgstamų salotų garnyrui.
- Patiekite iškeptą mėsą su saldžiosiomis bulvėmis ir pasigamintomis salotomis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.