Mityba

Kaip atskirti kuris mandarinas saldus?

Mandarinai

Mandarinų nereikės niekaip papildomai apdoroti, jeigu parduotuvėje išsirinksite juos tinkamus. Tą padaryti nėra sudėtinga – reikia tiesiog atsižvelgti į kelis aspektus.

Žievelė. Tai turėtų būti vienas iš pagrindinių kriterijų, mat daugiausia gali pasakyti apie vaisiaus kokybę. Ant jos neturi būti jokių spalvos pakitimų, dėmių ar sumušimų, saldūs mandarinai būna labai intensyvios oranžinės spalvos. Minkšta, nestora ir šiek tiek atšokusi žievelė yra sultingumo ir saldumo požymis. Ji neturi būti per plona ir lipni, nes tai gali reikšti mažą sulčių kiekį ir rūgštų skonį.

Dydis. Taip pat svarbu, kokio dydžio yra vaisiai. Verta vengti didžiausių mandarinų, nes jie gali būti sausesni ir turėti daugiau sėklų.

Kvapas. Mandarinų žievelėje ir lapuose yra limoneno – eterinio aliejaus, kuris suteikia šiems vaisiams būdingą kvapą. Prinokę mandarinai turi intensyvų citrusinių vaisių kvapą . Senų arba rūgščių vaisių odelė paprastai yra bekvapė.

Svoris. Taip pat verta prisiminti, kad saldūs mandarinai turėtų būti palyginti sunkūs. Jei mandarinas sunkus, vadinasi, jis tikriausiai bus ir sultingas. Taip yra dėl to, kad šių vaisių svorį daugiausia lemia juose esančių sulčių kiekis.

Kilmės šalis. Pasak vaisių žinovės, saldžiausi ir sultingiausi yra mandarinai, atvežti iš Ispanijos, Maroko. Jie taip pat turi nedaug sėklų. Tuo tarpu iš Turkijos atvežti mandarinai gali būti šiek tiek rūgštoko skonio.

Už informaciją dėkojame prekybos tinklui „Iki“.

Jums gali patikti

sorų kruopos
Mityba

Sorų kruopos – ir pigios, ir vienos sveikiausių

Rūpinantis sveikata, vis dažniau ieškoma maisto produktų, kurie ne tik pasotintų, bet ir turėtų organizmą stiprinantį poveikį. Gilinamasi į įvairius
Ryžių patiekalas
Mityba

Viskas apie ryžius – dietologės patarimai

Ne paslaptis, kad dažnai pasibaigus didžiosioms žiemos šventėms ir gardžių vaišių likučiams, tenka vėl pradėti sukti galvą dėl dienos patiekalų