Receptai

Pupelių karis 

Pupelių karis

Kariui reikės: 

  • 1 v. š. augalinio aliejaus – saulėgrąžų aliejus
  • 1 vnt. smulkiai supjaustyto svogūno;
  • 2 vnt. smulkiai supjaustytų česnako skiltelių;
  • nykščio dydžio imbiero gabalėlio, nulupto ir smulkiai supjaustyto;
  • 1 nedidelio pakelio kalendros, smulkiai supjaustyto stiebais, stambiai susmulkino lapais;
  • 1 a. š. malto kumino;
  • 1 a. š. maltos paprikos;
  • 2 a. š. „Tikka masala“ prieskonių;
  • 400 g skardinės pjaustytų pomidorų – pomidorų gabaliukai
  • 400 g skardinės pupelių – sviestinės pupelės
  • virtų „Basmati“ ryžių patiekimui.

Gaminimo eiga: 

  1. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant silpnos ir vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną, žiupsnelį druskos ir retkarčiais pamaišydami lėtai kepkite, kol suminkštės. Sudėkite česnaką, imbierą ir kalendros stiebus ir kepkite dar 2 min. 
  2. Į keptuvę suberkite prieskonius ir kepkite dar 1 min. Sudėkite pomidorus ir pupeles, tada užvirinkite.
  3. Sumažinkite ugnį ir kepkite 15 min., kol karis taps tirštas. Pagardinkite pagal skonį, tada patiekite su „Basmati“ ryžiais ir kalendros lapeliais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi