Kariui reikės:
- 1 v. š. augalinio aliejaus – saulėgrąžų aliejus
- 1 vnt. smulkiai supjaustyto svogūno;
- 2 vnt. smulkiai supjaustytų česnako skiltelių;
- nykščio dydžio imbiero gabalėlio, nulupto ir smulkiai supjaustyto;
- 1 nedidelio pakelio kalendros, smulkiai supjaustyto stiebais, stambiai susmulkino lapais;
- 1 a. š. malto kumino;
- 1 a. š. maltos paprikos;
- 2 a. š. „Tikka masala“ prieskonių;
- 400 g skardinės pjaustytų pomidorų – pomidorų gabaliukai
- 400 g skardinės pupelių – sviestinės pupelės
- virtų „Basmati“ ryžių patiekimui.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant silpnos ir vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną, žiupsnelį druskos ir retkarčiais pamaišydami lėtai kepkite, kol suminkštės. Sudėkite česnaką, imbierą ir kalendros stiebus ir kepkite dar 2 min.
- Į keptuvę suberkite prieskonius ir kepkite dar 1 min. Sudėkite pomidorus ir pupeles, tada užvirinkite.
- Sumažinkite ugnį ir kepkite 15 min., kol karis taps tirštas. Pagardinkite pagal skonį, tada patiekite su „Basmati“ ryžiais ir kalendros lapeliais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.