Troškiniui reikės:
- 2 vnt. svogūno;
- 1 vnt. česnako;
- 1 vnt. žaliosios aitriosios paprikos;
- 2 v. š. šviežio tarkuoto imbiero;
- 600 g viščiukų broilerių filė;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. kmynų;
- 1 a. š. ciberžolės;
- 2 a. š. maltos kalendros;
- 0,5 a. š. malto kardamono;
- Pagal skonį druskos ir pipirų;
- 200 g raudonųjų lęšių;
- 400 g pomidorų;
- 400 ml vištienos sultinio (vanduo ir kubelis arba koncentruotas sultinys);
- 200 ml natūralaus jogurto.
Patiekimui reikės:
- 260 g Naano duonos;
- Pagal skonį petražolių.
Gaminimo eiga:
- Nulupkite svogūną ir česnaką (2 skilteles). Supjaustykite svogūnus griežinėliais ir susmulkinkite česnaką.
- Perpjaukite aitriąją papriką perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją. Nuskuskite ir sutarkuokite imbierą.
- Apkepkite vištieną aliejuje ir sudėkite ją ant lėkštės. Į keptuvę sudėkite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką ir apkepkite tol, kol svogūnas suminkštės. Pridėkite prieskonius ir kepkite dar 1 minutę.
- Sudėkite lęšius, susmulkintus pomidorus ir sultinį. Sudėkite vištieną atgal ir palikite virti tol, kol jos vidinė temperatūra pasieks 72 °C, apytiksliai 20 minučių. Apverskite filė gabaliukus kelis kartus virimo metu.
- Sudėkite vištieną ant lėkštės. Pridėkite jogurto ir sumaišykite, užvirinkite ir sudėkite vištieną atgal.
- Patiekite troškinį su indiška Naano duona ir petražolėmis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.