Receptai

Cukinijų ir avokadų duona

Duona

Porcijos: 10

Gaminimo laikas: 1 val. 20 min. (20 min. ruošti ir 1 val. kepti)

Reikės: alyvuogių aliejaus, 250 g miltų, ½ šaukštelio kepimo miltelių, ½ šaukštelio kepimo sodos, 1½ šaukštelio cinamono, 1 šaukštelio kvapiųjų pipirų, 1 šaukštelio druskos, 100 g cukraus, 100 g prinokusių avokadų, 1 šaukšto vanilės ekstrakto, 2 didelių kiaušinių, 250 g cukinijų.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą patepkite alyvuogių aliejumi ir išklokite dugną kepimo popieriumi.
  2. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, cinamoną, prieskonius ir druską. Atidėkite į šalį.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite 90 ml alyvuogių aliejaus, cukrų, trintą avokadą ir vanilę. Plaktuvu arba šakute viską išmaišykite iki labai vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol jie visiškai susimaišys. Tada sudėkite tarkuotą ir gerai nusausintą cukiniją, sumaišykite.
  4. Tuomet sausą mišinį supilkite į drėgnąjį ir maišykite tik tiek, kad visi ingredientai susijungtų.
  5. Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir kepkite, kol viršus pasidarys auksinės spalvos ir pradės trūkinėti, maždaug 1 valandą.

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Iki“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi