Patiekalui reikės:
- 4 viščiukų broilerių filė;
- 60 g miltų;
- 0,5 a. š. česnako prieskonių;
- 0,25 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1,5 a. š. druskos;
- 60 ml alyvuogių aliejaus;
- 4 v. š. nesūdyto sviesto;
- 1 galvutės česnako (skiltelės atskirtos, nuluptos, lengvai susmulkintos (maždaug 14 skiltelių);
- 60 ml sauso baltojo vyno;
- 320 ml vištienos sultinio;
- 240 ml grietinėlės;
- 30 g parmezano, smulkiai sutarkuoto;
- Susmulkintos šviežios petražolės.
Gaminimo eiga:
- Kiekvieną filė gabaliuką perpjaukite horizontaliai per pusę, kad susidarytų 8 gabalėliai. Negiliame dubenyje sumaišykite miltus, česnako prieskonius, pipirus ir 1/2 šaukštelio druskos. Vištieną sudėkite ir apvoliokite miltų mišinyje.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų ir sviestą, kol sviestas ištirps. Nukratykite miltų perteklių nuo vištienos, tada pusę vištienos tolygiu sluoksniu išdėliokite keptuvėje. Kepkite vištieną, kol ji taps lengvai auksinės spalvos, po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Perkelkite į lėkštę. Pakartokite su likusia vištiena.
- Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Dažnai maišydami kepkite česnaką, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą, apie 2 minutes. Keptuvę apšlakstykite vynu, iškrapštykite prilipusių gabalėlių. Supilkite sultinį ir grietinėlę; pagardinkite likusiu 1 arbatiniu šaukšteliu druskos. Retkarčiais pamaišykite, kol padažas sutirštės, 8-10 minučių. Įmaišykite parmezaną ir sudėkite vištieną atgal į padažą. Troškinkite, kol vištiena įkais, 2-3 minutes.
- Vištieną padalykite į lėkštes. Ant viršaus užberkite petražolių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.