Plovui reikės:
2 v. š. šaukštai rapsų aliejaus – Rapsų aliejus „RIMI SMART“ 1,75 € / 1 l;
1 vnt. didelio svogūno, smulkiai supjaustyto griežinėliais;
2 v. š. tarkuoto imbiero;
2 vnt. žaliosios aitriosios paprikos, supjaustytos griežinėliais;
2 vnt. sutrintų česnako skiltelių;
2 a. š. susmulkintų kalendrų sėklų;
4 vnt. kardamono ankščių, susmulkintų;
½ vnt. cinamono lazdelių;;
400 g morkų (3-4 morkos), nuluptų, ½ stambiai sutarkuotų, ½ kampu supjaustytų griežinėliais;
300 g basmati ryžių, gerai nuplautų – Basmati ryžiai „RIMI PLANET“ 1,32 € /500 g;
600 ml karšto daržovių sultinio;
didelio ryšulėlio kalendrų, smulkiai supjaustytų (įskaitant stiebus);
60 g anakardžių riešutų, paskrudintų ir susmulkintų – Anakardžių branduoliai „AWAKE“ 2,05 € / 150 g.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje su sandariu dangčiu. Kepkite svogūnus su žiupsneliu druskos 10-15 min. ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai ir traškūs. Išimkite juos iš keptuvės ir nusausinkite ant virtuvinio popieriaus, palikdami aliejų keptuvėje.
- Į keptuvę sudėkite pusę imbiero, pusę aitriosios paprikos, visus česnakus, prieskonius, abiejų rūšių morkas ir kepkite 6-8 minutes, kol morkų griežinėliai pradės auksuoti. Suberkite ryžius, trumpai pamaišykite, tada supilkite sultinį, saują kalendrų, įberkite žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų. Užvirkite, o kai tik užvirs, sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite dangčiu ir palikite virti 12-15 min.
- Tuo tarpu likusį imbierą ir žaliąją aitriąją papriką, didžiąją dalį anakardžių riešutų ir didžiąją dalį likusios kalendros sudėkite į nedidelį trintuvą su 50 ml vandens. Sumaišykite iki vientisos masės, jei reikia, įpilkite dar 2-3 valgomuosius šaukštus vandens.
- Kai į plovą įsigers visas sultinys ir ryžiai suminkštės, įpilkite kalendrų čatnį, pabarstykite kepintais svogūnais, pasiliktomis kalendromis ir likusiais anakardžių riešutais.
Skanaus!