Receptai

Plovas su morkomis, riešutais ir žolelėmis 

Plovas su morkomis ir riešutais

Plovui reikės:

2 v. š. šaukštai rapsų aliejaus – Rapsų aliejus „RIMI SMART“ 1,75 € / 1 l;

1 vnt. didelio svogūno, smulkiai supjaustyto griežinėliais;

2 v. š. tarkuoto imbiero;

2 vnt. žaliosios aitriosios paprikos, supjaustytos griežinėliais;

2 vnt. sutrintų česnako skiltelių;

2 a. š. susmulkintų kalendrų sėklų;

4 vnt. kardamono ankščių, susmulkintų;

½ vnt. cinamono lazdelių;;

400 g morkų (3-4 morkos), nuluptų, ½ stambiai sutarkuotų, ½ kampu supjaustytų griežinėliais;

300 g basmati ryžių, gerai nuplautų – Basmati ryžiai „RIMI PLANET“ 1,32 € /500 g;

600 ml karšto daržovių sultinio;

didelio ryšulėlio kalendrų, smulkiai supjaustytų (įskaitant stiebus);

60 g anakardžių riešutų, paskrudintų ir susmulkintų – Anakardžių branduoliai „AWAKE“ 2,05 € / 150 g.

Gaminimo eiga: 

  1. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje su sandariu dangčiu. Kepkite svogūnus su žiupsneliu druskos 10-15 min. ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai ir traškūs. Išimkite juos iš keptuvės ir nusausinkite ant virtuvinio popieriaus, palikdami aliejų keptuvėje.
  2. Į keptuvę sudėkite pusę imbiero, pusę aitriosios paprikos, visus česnakus, prieskonius, abiejų rūšių morkas ir kepkite 6-8 minutes, kol morkų griežinėliai pradės auksuoti. Suberkite ryžius, trumpai pamaišykite, tada supilkite sultinį, saują kalendrų, įberkite žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų. Užvirkite, o kai tik užvirs, sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite dangčiu ir palikite virti 12-15 min. 
  3. Tuo tarpu likusį imbierą ir žaliąją aitriąją papriką, didžiąją dalį anakardžių riešutų ir didžiąją dalį likusios kalendros sudėkite į nedidelį trintuvą su 50 ml vandens. Sumaišykite iki vientisos masės, jei reikia, įpilkite dar 2-3 valgomuosius šaukštus vandens.
  4. Kai į plovą įsigers visas sultinys ir ryžiai suminkštės, įpilkite kalendrų čatnį, pabarstykite kepintais svogūnais, pasiliktomis kalendromis ir likusiais anakardžių riešutais.

Skanaus!

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi