Virtuvė

Karšto oro gruzdintuvė: į ką atkreipti dėmesį?

Gruzdintuvė

Karšto oro gruzdintuvės nepraranda savo populiarumo iki šiol. Vieni jau nebegali įsivaizduoti maisto gaminimo be jos, kiti dar tik bando atrasti sau tinkamiausią variantą.

 „Visų pirma, karšto oro gruzdintuvėje nereikia naudoti aliejaus. Tai leidžia pagaminti daug sveikesnį maistą su mažu riebalų kiekiu“, – sako Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios parduotuvės „Krinona“ atstovė Greta Paliulionytė.

Karšto oro gruzdintuvė įkaista momentiškai, vos tik nustačius temperatūrą. Maistą galima pradėti gaminti daug greičiau ir tai trunka dvigubai trumpiau nei orkaitėje. Kasdienybę palengvina ir tai, kad gruzdintuvė yra daug lengviau valoma nei įprasta orkaitė bei užima žymiai mažiau vietos.

Svarbiausia pasirinkti poreikius atitinkantį įrenginį

Karšto oro gruzdintuvės turi įvairias funkcijas: kepimas, skrudinimas, maisto šildymas bei šaldyto maisto atšildymas, todėl tinka ruošti įvairiems patiekalams. Svarbu atkreipti dėmesį ir į gruzdintuvės talpą. 2,5 litro įrenginiai skirti 2 asmenims, 4,5 litro – keturiems asmenims, o didžiosios, 7 ir daugiau litrų talpos, 6 asmenims.

G. Paliulonytė atkreipė dėmesį ir į tai, kad šeimoms, kurių nariai renkasi ne vienodą maistą, galima rinktis įrenginius su atskirais stalčiais, kuriuose galima vienu metu gaminti skirtingus patiekalus.

Traški vištiena karšto oro gruzdintuvėje

Jums gali patikti

Virtuvė

Valgomojo stalas: kaip išsirinkti? (Interjero dizainerė pataria)

Valgomo baldai ir jų akcentas – valgomojo stalas – itin svarbūs kiekvienuose namuose. Pastarieji suburia šeimą, artimuosius ir draugus kartu
Virtuvė

Ieškos jaunųjų virtuvės talentų

Jau šeštąjį kartą kulinarinis konkursas „S. Pellegrino Young Chef Academy 2024–25“ kviečia jaunuosius virėjus iš viso pasaulio mesti sau iššūkį,